Om AC Horse Literature AB

AC Horse Literature AB

– Vi vill hjälpa den vanliga hästägaren i sin vardag, och våra böcker kommer därför att vara skrivna så att alla kan ta till sig innehållet utan krångliga begrepp och latinska namn. Att äga och sköta en häst är ett stort ansvar, och det är viktigt att ta hand om den så gott man kan. På detta sätt har vi nu börjat samlat ihop en del av vår och andras kunskap i bokform, så vi kan dela med oss av den.

– Fler kommer!

CHARLOTTA LINDGREN
FÖRFATTARE, EQUITERAPEUT

Med grunden från den svenska ridskolan har numera Charlotta flera decenniers professionell erfarenhet som diplomerad Equiterapeut, kiropraktor och TCM-akupunktör. Flertal uppdrag som föreläsare, kursledare och inspiratör som alltid vill dela med sig av sin kunskap, både på plats i Husaby hästklinik eller ute hos kund.

Charlotta Lindgren är i dag en av landets mest rutinerade och främsta Equiteraputer, hon åker runt både i Sverige och flera andra länder i Europa för att behandla hästar och arbeta med professionell träning/rehabilitering och behandling av travhästar.

– vi måste ta tillvara på den samlade praktiska kunskapen om hästar och hantering som finns i dag. Denna vår första bok är ett försök att på ett pedagogiskt sätt samla en del av den kunskapen. Alla frågor i boken är sådana som har dykt upp i våra dagliga verksamheter många gånger.

– En grundinställning som genomsyrar hela boken och som jag verkligen skriver under på: Ge din häst din tid, massor av din tid!

ÅSA PERNES
FÖRFATTARE, JOURNALIST

Utbildad/diplomerad hästfysioterapeut och med flera års professionell verksamhet, hästägare sedan tidigt 80-tal och ryttare med inriktning dressyr så har hon nu tillsammans med Charlotta Lindgren skapat en första bok omkring hästhälsa.

Åsa har sedan flera år tillbaka mängder av nationella och internationella uppdrag för bl a Hippson och andra magasin/tidningar. Som journalist och fotograf har hon rapporterat från den lilla lokala klubben som flera EM och då oftast med ett perspektiv som inte berör tävlingsdelen.

Hon har även mellan 2005 till 2018 varit ansvarig och chefredaktör för siten alltomhästar.se där hon bidrog med hundratals artiklar om bl a hästhälsa och hantering, allt med utgångspunkt från läsarnas frågor.

– jag brinner för att sprida kunskap om livet med, och omsorgen för hästar och djur. Omsorg som ska ske på deras villkor. Jag är väldigt nyfiken på mottagandet av vår första bok och ytterligare böcker är redan planerade, med ännu fler ”vanliga” frågor och funderingar.