Vinnaren av vår tävling

Från skadad – till frisk häst

Det var många som ville ge bort ett schabrak till en vän och vi tyckte att alla var värdiga vinnare. 

Men nu har vi ett resultat.

Stort Grattis till våra två vinnare Gunilla Hägg och Marie Ring i Kristinehamn.

Gunilla som nominerade Marie får vår bok RehabHorse 1 och Marie som kämpat med sin häst som haft en allvarlig sårskada får ett schabrak från Mias RS som vi hoppas att hon får mycket glädje av det.

Juryns motivering: Sårskador hos hästar är inte ovanligt och dessa skador ska man ha respekt för. För sårskador kan utvecklas till att bli rätt dramatiska skador eftersom det under läkningstiden kan uppstå flera komplikationer som till exempel att såret infekteras av bakterier eller att det bildas svallkött som måste skäras bort.  Andra komplikationer som kan uppstå till följd av sårskador är att hästen får minskad muskelmassa i området, kroniska ärr, att det blir instabilitet i ledområdet men skadan kan även leda till att hästen får kronisk smärta.

Det vinnande bidraget:

Hej, vill nominera Marie Ring i Kristinehamn. 

Hennes häst skadades mycket svårt i boxen, bakbenet var i stort sett ett enda sår. Marie fick pendla till Strömsholm i nästan ett år. De säjer även på sjukhuset att hästen aldrig hade klarat detta utan Maries omvårdnad. Hon kämpade på för sin älskade häst, och nu har hon kommit tillbaka efter lång tids rehab med igångsättning och varierad träning. Det är som en overklig saga som griper tag om hjärtat. Underbar människa som verkligen räddade sin häst till livet.

 

 

 

Stort Tack till alla er som skickat in och nominerat en vän till vår tävling och ett stort tack till Torunn Mehammer veterinär på Husaby Hästklinik som hjälpte oss att utse en vinnare.

Nästa vecka åker vi mot Stockholm och Friends Arena – Kom förbi och prata häst med oss!
Ni hittar oss i Ridsports monter.

En kram av världens bästa Mulle!