Samarbete över gränserna

Att olika kompetenser inom djursjukvård kan, vill och vågar samarbeta över gränserna gynnar självklart våra hästar och det här var något som vi tyckte var viktigt att lyfta fram och poängtera när vi skrev vår bok. För vi tror på samarbete.
Och i sista numret av tidningen Travronden beskriver Charlotta tillsammans med sin arbetsgivare Husaby Hästkliniks fyra ägare Henrik Nyberg, Anna- Karin Sandberg , Torunn Mehammer och Karin Näsvall hur de arbetar gemensamt, gränslöst för att hjälpa hästar och hästägare på bästa sätt.

Så här säger Charlotta själv när hon ska beskriva lite av sin resa:
– Jag är utbildad Dipl Equiterapeut med kiropraktisk inriktning som specialitet och har arbetat i branschen i 20 år och under alla dessa år har jag alltid arbetat i samarbete med Leg veterinärer. De sista 8 åren har jag haft förmånen att arbeta på Husaby Hästkliniker i Västra Götaland. Och dessförinnan arbetade jag med Leg vet Lars Johansson på Sundbyholms kliniken under flera år. Att arbeta i team med veterinärer har varit ett stort stöd och en trygghet i det dagliga arbetet med att försöka lösa hält problematiken hos våra sporthästar. Att utreda hältor upplever jag har blivit svårare med åren och det beror bland annat på att vi har en avel med fokus på tidiga resultat, mer målinriktad träning/ tävling och vi har även en lång tävlingssäsong som i princip sträcker sig över hela året. Det kräves det större kunskap hos alla oss runt hästarna. Och då menar jag allt från uppfödare, tränare, ryttare, kusk, hovslagare, veterinär, terapeut, skötare, hästägare och foderleverantören osv.

 

Charlotta o Åsa

 

Bild från tidningen Travrondens artikel.