Hon slår om till korsgalopp?

Under tävlingarna i Göteborg kom Eva från Skåne in och ville prata med oss om sin fina dressyrhäst.

Hon berättade att hennes sto sedan ett antal veckor tillbaka blivit allt svårare och svårare att ställa till höger och när de skulle fatta galopp slog hon ofta om till korsgalopp, fast bara i högergaloppen. Eva hade varit hos veterinären med henne men undersökningen där hade inte visat på någon hälta eller något annat heller, därför ville Eva ”bolla frågan med oss” som hon uttryckte det.
Efter lite frågor och diskuterande fram och tillbaka, visade det sig att Evas häst hade blivit försiktig och rädd om nacken och när Eva tänkte efter så hade hon också blivit lite ”mer spänd” när hon skulle tränsa henne. Och det här hade kommit ungefär i samband med galoppfattnings problemet.

Det här som Eva vill bolla med oss är ett inte helt ovanligt problem och i kapitel 4 i vår bok har vi tagit upp den här typen av problem. Där har vi även nämnt olika tänkbara orsaker och det finns även förslag på behandlingar som du kan göra själv,  samt träningsråd för att hjälpa hästen att komma tillbaka till normal rörlighet igen.

Eva tackade för hjälpen och åkte hem med vår bok, RehabHorse i bagaget och häromdagen ringde hon, hennes häst var på bättringsvägen! Gissa om vi blev glada!

 

 

 

Charlotta och Åsa