God hästhantering och teamkänsla gjorde Julia till en värdig vinnare.

Det var många inblandade när vi skulle utse en vinnare till vår bok under Falbygdens Hästsports tävlingar den 6–10 juni. På lördagen var vår tävling i tävlingarna och vädrets makter valde då ställa upp med vindbyar och andra tromb liknande inslag för att höja spänningen lite.

Den fullspäckad tävlingsdagen inleddes med många starter och mycket publik och för att ta ut en värdig vinnare till vårt pris, boken Rehab Horse 1 krävdes full uppmärksamhet på deltagarna redan från veterinärkontrollen. För att kunna ta ut vem som var bäst i alla momenten tog Charlotta hjälp av banveterinären, överdomaren och flera funktionärer. Det var med andra ord många ögon som följde ryttarna i den utvalda klassen och flera tyckte att det här ett ”viktigt pris”.
Vad roligt att ni valde att fokusera på de här sakerna, var en kommentar som återkom, för priset hade ingenting med tävlingsresultat att göra.

En värdig vinnare.
Det blev Julia Andersson med hästen Pelé från Jönköpings fältrittklubb som vann vår bok. Julia var en värdig vinnare eftersom hon på ett fint sätt supportat sin häst Pelé under hela tävlingsdagen, hon är ett fördömde för sporten tycker vi.
När det var dags för själva prisutdelningen ville vädrets makter vara med och hylla våran vinnare genom att bjuda på en trombliknande fanfar ”åskoväder”. På några sekunder förvandlat hela tävlingsområdet till ett mindre slagfält och i Butiken på Skålltorps tält fick ryttare som skulle gå banan och andra hjälpsamma människor hänga i tältet för att hålla kvar det på plats. Det var svenskt sommarväder. Men efter regn kom sol.

Juryns motivering löd:  Julia har visat på god hästhantering både på och utanför banan under tävlingsdagen och hon har teamkänsla och fin kontakt med sin häst i alla moment som ingår under en tävling.

RehabHorse 1
När vi ringer upp Julia några dagar senare för att gratulera till priset och läser upp motiveringen till varför hon blev utsedd till vår vinnare, skrattar hon lite förläget och säger sedan att hon är glad över att just hon har vann vår tävling. Hon är oxå glad över boken som är ”bra och intressant”.
Julia arbetar idag som veterinärassisten hos Enar Tollig men hennes mål är att utbilda sig till djursjukvårdare och då kanske hon ”träffar på” RehabHorse 1 där oxå, för det är flera skolor som har köpt in vår bok till sina utbildningar.

Hästen ska vara så glad som möjlighet och man måste tycka om sin häst för man gör det här tillsammans med sin häst, var Julias spontana kommentar när hon hörde motivering till varför just hon vann vår tävling.


Så pratar en sann hästvän!

Charlotta och Åsa