Är din häst öm i ländryggen?

Problem i hästen bakknän kan ge luriga symtom och ofta kommer de smygande.

Det kan handla om att din häst plötsligt börjar bli irriterad när du borstar över området runt bakknät eller att den vägrar eller blir sur när du ska lyfta upp bakbenen för att kratsa hovarna. Andra symtom som ömhet i området runt länden kan också vara ett tecken på att din häst har problem med något av sina bakknän. Ofta känns det här även av vid ridning. Din häst känns kanske kraftlös eller ni har kanske fått problem med samlingen som annars alltid fungerar fint. Din hopphäst kanske börjar att slå hindrena med sina bakben?
Allt det här kan vara symtom på att din häst har problem med sina bakknän. Men det behöver absolut inte vara så! Det kan handla om helt andra saker. Fast är du tveksam, boka en tid för veterinärundersökning innan det går för långt, och är din häst frisk? Då har du gjort en hälsokontroll och det är alltid bra att göra!

Här pekar Charlotta på hästens bakknä.

I kapitel 8 kan du läsa mer om rehabilitering av bakknän. Här får du även förslag på träningsscheman och massage som kan hjälpa din häst tillbaka på banan. Och en av våra läsare som följt råden i kapitel 8, fråga 25 mejlade oss och gjorde tummen upp. Gissa om vi blir glada när vi får sådana meddelanden/mejl.

 

Ha en fin fredag så hörs vi snart igen!

 

Charlotta och Åsa

 

PS. Du har väl inte missat vår tävling?
Från skadad till Frisk häst.